::FrENzZ 4 eVeR::

..Our SweeTness Love..

Daisypath Anniversary tickers

Our sWeeT BAby

Lilypie Premature Baby tickers

Wednesday, April 13, 2011

::M.A.I.D::



..1st time ternampak novel ni kat dpn ruang pamer kat popular terus tertarik..hehhe..baca sinopsis nyer mcm menarik..
hari ni dgn nekad beli jer terusss...huhuu
sgt2 tak menyesal beli novel ni..baca jer nak tergelak..ayat pun simple jer..
suka..suka..suka..
watak2 dlm novel ni pun tak mcm novel2 lain terlalu perfect laa..semua pandai laa mesti cantik pandai masak ayu n sopan n berjaya dlm pelajaran....
watak utama nyer tak terlalu tercontrol ayu..ala2 glabah n kalut jer...tak pandai masak..study takat spm jer..n sometimes pemalas..hehe

sinopsis cket:

Pengembaraan Noorul ke alam yang serba baru bermula semenjak menjadi pembantu rumah di penthouse mewah seorang lelaki kacak bernama Harris Tan Sri Hamdan, yang cerewetnya mengalahkan nenek kebayan. Oleh kerana sifatnya yang cerewet itu, Noorul menggelar Harris Mr. F. Kenapa F, bukan G atau H? Kerana F itu adalah untuk ‘fussy’ atau di dalam bahasa Melayunya cerewet! Semua yang Noorul lakukan sentiasa mengundang tengkingan dan jelingan tajam Mr. F.

Daripada berbalas-balas  nota berkaitan dengan kerja  pada awalnya, entah bagaimana mereka boleh makan semeja. Semakin lama Noorul mengenali Mr. F semakin banyak pula sebab yang dia temui untuk mencintai lelaki itu.

Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr. F terpaksa dinikahkan. Gusarnya hati, Allah sahaja yang tahu kerana dia tidak pasti sama ada Mr. F boleh menerimanya sebagai isteri atau tidak. Noorul mula berteka-teki sendiri tentang siapa dalang di dalam penyebaran fitnah ini.
kisah yg sgt lawak n romantik


::AlwAyS laUgH wHeN yOu CAn..It iS chEaP meDiCiNe::

6 comments:

mysecretbelog said...

cam syok jekkan citerni saya pon kaki baca novel gak nanti nak dapatkan satula .

SuMtHiNk2BeLiVe said...

a'ah best..beza cket dr novel2 biasa..cter ni mcm kita tgk cter korea jer..huhuu..

Niesa said...

M.A.I.D mmg best. Nisa pun dah beli kak Linda..Tp, ending dia biasa2 jer..mcm novel2 yg lain. Part yg best, waktu diorg kenal n br2 kahwin. mmg lain drpd yg lain..hehehe

Liey Yatiey said...

wah M.A.I.D , mesti best kan cter ni :) hee .

SuMtHiNk2BeLiVe said...

sgt2 best dear.. :)

Gadis Violet said...

coming soon:)

Post a Comment

PoWeReD bY ..SuMThInK2beLiVe..